Sprememba naziva podjetja Anthron d.o.o. v Skylotec d.o.o.

Spoštovani,

 

Sporočamo, da je 11.6.2020 prišlo do spremembe naziva imena podjetja Anthron d.o.o. v Skylotec d.o.o., zato vas vljudno prosimo, da pri izdajanju/sprejemanju dokumentacije od 15.6.2020 uporabite spremenjen naziv.

 

Vsi ostali podatki ostanejo nespremenjeni:
Skylotec d.o.o. (dolg naziv Skylotec Adriatic – Proizvodnja in trgovina, d.o.o.)
Trgovska ulica 3
6310 Izola
Slovenija
ID za DDV: SI35154624
Matična številka 5309468000

 

S spoštovanjem,
Helena Logar, prokuristka
Skylotec d.o.o.

Sprememba intervala premerov vrvi na naši seriji vrvnih prižem

Sporočamo, da se je interval premerov vrvi na naši seriji vrvnih prižem spremenil iz 8 mm - 13 mm na 9 mm - 13 mm. Sprememba zadeva le standard za gorništvo EN 567 ne pa tudi standard za delo na višini EN 12841. Ukrep je usmerjen v doseganje konsistence pri eni izmed preizkusnih zahtev standarda. Lahko bi izpostavili, da vrvi s premerom 8 mm ne morejo biti niti vrvi skladne s standardom EN 1891 za vrvi z majhnim koeficientom raztezka niti enojne dinamične vrvi. Zatorej v vlogi sidrne vrvi niso primerne za varovanje oseb.

ANTHRON je postal del skupine Skylotec GmbH iz Nemčije

Sporočamo, da smo maja 2016 postali del skupine Skylotec GmbH iz Nemčije. 

Skylotec je eden vodilnih proizvajalcev osebne varovalne opreme na področju športa in industrije. Z nakupom podjetja Anthron je narejen še dodaten pomemben korak proti skupni viziji prihodnosti. S tem so povečane razvojne in proizvodne zmožnosti v Evropi, kar bo še utrdilo naš položaj na trgu.

 

Uradno objavo lahko preberete na: https://www.skylotec.com/eu_en/2016/05/skylotec-new-capacities-with-anthron/

Nova drsnika Body Control I in Body Control II

Obveščamo vas, da imamo od januarja 2016 v programu nova drsnika Body Control I in Body Control II.
V priponki sta kratki predstavitvi obeh modelov.

 

SOLL BODY CONTROL I (artikel št.27441) s prsnim prijemališčem na varovalni pas je narejen za udobno plezanje blizu lestve in zagotavlja večjo varnost v primeru padca. Je idealen v primeru dela v omejenih prostorih.
 
SOLL BODY CONTROL II (artikel št.27440) s prsnim in trebušnim prijemališčem na varovalni pas je narejen za udobno plezanje z možnostjo nagibanja, tekstilna zanka  zagotavlja večjo varnost v primeru padca.
 
Oba drsnika sta certificirana skladno z novo normo EN 353-1:2014.
 
Body Control zamenjuje drsnik Comfort, ki bo v prodaji le še do 31.3.2016. Servis in rezervni deli bojo za Comfort na voljo še 10 let po zaključeni proizvodnji.
 
Modela Comfort 2 in Universal II sta še naprej na voljo v redni prodaji.
 
Za dodatna pojasnila ostajamo z veseljem na razpolago.

VIDEO

Pridobitev varnostne oznake UIAA za prižeme

Izdelki iz serije naših že dodobra uveljavljenih prižem (AD-10, AL-15, AB-20 in AC-30) so poleg certifikatov o skladnosti z evropskimi standardi EN 12841 tip B in EN 567 nedavno tega pridobili še certifikat o skladnosti z UIAA standardom UIAA 126. S tem je naše podjetje postalo del številčne družine proizvajalcev opreme za gorništvo z varnostno oznako UIAA.


Mednarodno združenje planinskih organizacij UIAA (Union Internationale des Associations d'Alpinisme oziroma v angleškem jeziku International Climbing and Mountaineering Federation) je bilo ustanovljeno leta 1932 v Chamonixu med kongresom planinskih organizacij. Danes je UIAA krovno mednarodno gorniško združenje, ki združuje 59 nacionalnih planinskih organizacij po svetu in milijone plezalcev, alpinistov in planincev po svetu.


V okviru UIAA deluje tudi komisija za varnost, ki se trudi ohranjati visoko raven varnosti v plezalni praksi. Med drugim to počne tudi z uvajanjem standardizacije in revizijo standardov na področje pripomočkov za plezanje. Ker je UIAA svetovno združenje imajo njeni standardi veljavo po celem svetu.


S tem, ko naše prižeme s strani UIAA potrjeno izkazujejo primerno raven varnosti, jih bodo uporabniki z garancijo varnosti lahko uporabljali po celem svetu. 

Pridruženi član ZDRUŽENJA IRATA

Ob koncu preteklega leta je podjetje Anthron postalo pridruženi član vodilnega svetovnega združenja za delo z vrvnimi dostopnimi sistemi IRATA. To možnost je pridobilo s pomočjo promocije in povzdigovanja standardov varnosti ter sledljive kakovosti njegovih proizvodov za vrvne dostopne sisteme, ki se uporabljajo v delovnih okoljih. IRATA (Industrial Rope Access Trade Association), je v svetu priznana kot vodilno združenje za delovne vrvne dostopne sisteme. Po svetu je v organizacijo včlanjenih več kot 350 podjetij in v svoji 35-letni zgodovini je po svetu izobrazila več kot 74 000 vrvnih tehnikov.

 

Novitete proizvajalca Teufelberger

Predstavljamo novitete proizvajalca Teufelberger, katerega smo zastopnik v Sloveniji.

 

http://www.teufelberger.com/en/products/safety-rescue.html

Zastopstvo za izdelke Teufelberger

ANTHRON zastopa in prodaja izdelke proizvajalca Teufelberger, kjer v bogatem programu najdemo statične in dinamične vrvi vrhunske kvalitete.

 

www.teufelberger.com

SINGING ROCK STEEL 2015

Naša sodelavca Miha Staut in Jaka Petruša sta se pretekli vikend, med 21. in 22. novembrom 2015,  na povabilo našega partnerja Singing Rock udeležila tekmovanja SINGING ROCK STEEL 2015, ki se je odvijalo v Kladnem, na Češkem.
 
Tekmovala sta v kategoriji posameznikov, kjer je Miha dosegel izjemno 4. mesto. Sodelovalo je okrog 50 tekmovalcev iz različnih evropskih podjetij, učnih centrov in drugih inštitucij.
Tekmovanje je odlična priložnost za primerjavo osebnih zmožnosti in sposobnosti ter znanja, kjer se srečajo inštruktorji, delavci, ki opravljajo dela na višini, gasilci, reševalci, jamarji…
 
V nedeljo je potekalo skupinsko tekmovanje. Našima fantoma sta se priključila še Grega Maffi in Iztok Možir, izkušena višinska delavca in jamarja. Skupno so zasedli 11 mesto.
 
Nekaj utrinkov iz tekmovanja lahko pogledate na priloženih fotografijah.

Podprli smo raziskavo v Renejevem breznu na Kaninu

Prejšnji teden so se odvijale raziskave v Renejevem breznu na Kaninu. V petek zvečer, 30. 10., je v jamo vstopila nosaška ekipa, ki je do dna Milanovega šahta (nekaj pod -1000 m) odnesla tri zajetne transportke ter preopremila dotrajano vrv. V nedeljo zjutraj smo v jamo vstopili plezalci. Do Copacabane, kjer smo postavili tabor, smo potrebovali 12 ur.
 
V ponedeljek smo odšli v veliko dvorano, ki smo jo odkrili lani. Dvorana se nahaja na mestu, kjer kolektor spremeni smer iz 130 na 180 st. V smeri dolvodno smo cca 40 m visoko izbrali dve okni, obilno prekriti z belimi "karfiolami". Začeli smo s plezanjem smeri, druga ekipa pa je razopremila lansko leto opremljen kamin in preverila zadnji vprašaj v tistem delu, ki se je izkazal za neobetavnega. Prva ekipa je medtem splezala do police, iz katere se nam je odprl pogled na prvo novo odkritje.
 
Iz police se je gorvodno odprl fosilni rov, povprečne dimenzije 4 x 3 m. Obilica mivke na tleh, občasni "odtoki" ob straneh in strukture na stenah nakazujejo na nekdaj freatični rov. Z manjšimi stopnjami se rov zvezno nadaljuje nad kolektorjem v smeri proti izhodu (310 st). Po cca 300 m se odpre v ogromno podorno dvorano v prelomu(20 x 15 x 40 m), kjer smo na nasprotni strani cca 20 m visoko nad podorom opazili nadaljevanje. Splezali smo do njega in prispeli v novo dvorano podobnih dimenzij. Na drugi strani se je odprlo brezno, globoko vsaj 30 m, zaradi pomanjkanja časa se vanj nismo spustili. Na tej točki smo bili že vsaj na višini Milanovega šahta. Če bi uspeli zopet doseči fosilni rov na drugi strani brezna, bi postal bypass zahtevnih spodnjih delov jame morebiti celo uresničljiv.
 
V sredo smo končno dosegli okno na dolvodni strani dvorane. Zopet se nam je odprl čudovit fosilni rov. Na tleh debeli nanosi mivke, po stenah rjave sigaste tvorbe, na mestih obilno prekrite z belimi karfiolami. Prepih pa izjemen. Trak wc papirja se je v vetru postavil vodoravno. Tu velja omeniti, da je bil prepih po jami na splošno zanemarljiv in še vedno poletni. Najpomembnejši detajl - smer rova je še vedno 130. Tako smo prišli izven zdajšnjega območja jame. Po rovu smo nadaljevali cca 250 m, kjer nas je ustavila 10 metrska stopnja navzgor. Tu smo raziskave zaradi pomanjkanja časa zaključili.
 
V četrtek smo se odpravili proti Gabrčku, kjer smo prespali in v petek, 6.11., okoli 14h dosegli površje, kjer nam je naproti prišla zunanja ekipa. Skupno smo namerili 700 m novih delov jame. Akcija je bila uspešna z vseh vidikov, tako logistično, kot z vidika uigranosti ekipe, posledično ima Renejevo brezno po 10 letih odprto suho nadaljevanje.
 
Zunanja ekipa v petek: Rok Stopar (JD Dimnice Koper)
Nosaška ekipa: Matija Perne, David Škufca in Gašper Šolinc
Plezalna ekipa: Matic Di Batista, Tomaž Krajnc, Jaka Flis, Matej Blatnik in Špela Borko
Zunanja ekipa: Behare Rexhepi, Ester Premate, Uroš Kunaver, Kaja Kunaver, Andrej Drevenšek in David Škufca. 
Vsi ostali udeleženi so člani DZRJL.

X tek Dimnice

V mesecu oktobru 2015 smo podprli dogodek “X-tek Dimnice”, ki je lahko nepozabno doživetje v kraškem podzemlju: tek skozi jamo Dimnice, 1400m pod zemljo in 2600m po površini.
V galeriji si lahko ogledate nekaj slik in če ste letos dogodek zamudili, ste vabljeni, da nas spremljate, ko vas bomo obvestili o novem.

Simpozij Zveze društev varnostnih inženirjev Slovenije

Včeraj smo se v Novi Gorici udeležili simpozija Zveze društev varnostnih inženirjev Slovenije, kjer smo predstavili uporabo trinožca TM-9 in samonavijalno napravo z možnostjo reševanja CRW300.

Za več informacij v zvezi s tovrstno opremo nas kontaktirajte.

 

Velenjska mestna avantura 2015

V Velenju in njegovi okolici so prvo soboto v oktobru 2015 po dveh letih premora zopet pripravili avanturo, kjer so se avanturisti preizkusili v trekingu, kolesarjenju, veslanju, orientacijskem teku ter jamarstvu in vrvnem spuščanju, kjer smo bili prisotni tudi mi.

 

VIDEO

Gašerbrum 2015

Naš sodelavec Jaka Petruša se je avgusta 2015 vrnil iz odprave “Gašerbrum”. Več o odpravi si lahko preberete in pogledate na http://ski-k2.24ur.com/ 

Za dosežen uspeh mu iskreno čestitamo! 

 

Zastopstvo Roasting

ANTHRON zastopa in prodaja določene izdelke proizvajalca Rostaing.

 

www.rostaing.com
www.rostaing-glove.co.uk/actualites

Montaža sistema SÖLL

Dne 8.5.2015 smo zmontirali fiksni varovalni sistem SÖLL na 3 stojnih mestih na daljnovodu Gorica - Ajdovščina.

 

http://www.honeywellsafety.com/europe/Product_Catalog/Results.aspx?tid=913&bid=181&hid=0&iid=0&LangType=1033

Obisk ISAR iz Londona

Obiskali so nas predstavniki skupine ISAR iz Londona, Velika Britanija, kjer so si z veseljem ogledali našo proizvodnjo.

Zahvaljujemo se ekipi JZS JRS g.Marku Zakrajšek, g.Valterju Zakrajšek in g.Branku Muru ter našemu kolegu Mihi Stautu, da so organizirali prijetno srečanje.

 

www.jamarska-zveza.si

www.ukisar.org

 

 

DSD pro

Zavora DSD pro je močnejša od naše že dobro uveljavljene zavore DSD plus in je posebej narejena za intervencije in taktične namene. Tako kot DSD plus, se lahko DSD pro upravlja samo z eno roko, saj ima zelo močan prijem in pri tem ne poškoduje vrvi. Zdrs z 11 mm vrvjo je neverjetnih 10 kN in prav tako ohrani močnih 6 kN z 9 mm vrvjo. Prehod med mirovanjem in spustom zato poteka bolj tekoče, saj ni neprijetnih sunkov ob začetku spusta. Verjetno tudi ni potrebno posebej poudariti, da naprava blokira vrv takoj ob popustitvi prijema. Edina pomanjkljivost vseh teh izboljšav je nekoliko manjši obseg uporabe v primerjavi z DSD plus.

Sejem FISP v Sao Paulu

V oktobru 2014 smo se udeležili sejma FISP v Sao Paulu, Brazilija na povabilo podjetja Brasimpex. Po že ustaljeni navadi smo uspeli obiskati tudi nekaj jam.

Vse najboljše dragi naš Jošt!

Učni center

V Učnem centru Anthron izvajamo različne tipe tečajev, kjer udeleženci poleg teoretičnega znanja pridobivajo izkušnje tudi na poligonu v opravljanju praktičnih vaj. Tečaji se izvajajo po programih, ki so posebej pripravljeni za specifično delo na višini.

RED DOT PRODUCT DESIGN

ANTHRON Red Dot

Anthron je skupaj z Gorenje Design Studio 1. julija 2013 v Essnu, Nemčija, prejel prestižno nagrado na področju oblikovanja izdelka DSD PLUS “RED DOT PRODUCT DESIGN”.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke. Ali se strinjate z uporabo piškotkov? Beri naprej ...